maanantai 12. tammikuuta 2009

Kesäloma alkoi!

Terveisiä toiselta puolelta maapalloa! Taas on aika palvelusvapaiden ja tällä kertaa vapaat vietetään down under. Lämpötilaeroa lähtö- ja kohdemaan välillä yli 40 astetta...

Saavuimme Sydneyhin torstaiaamuna kahden välilaskun ja noin 20 tunnin lentelyn jälkeen. Toinen välilaskuista oli Dubaissa, jonne saavuimme keskellä paikallista yötä. Jatkolento lähti sitten aamulla ja koko päivä menetettiin, kun lentelimme aikavyöhykkeiden yli. Dubain kenttä oli varsin pramea ja siellä oli jopa metsä:


Tänne saavuimme myös aamusella. Heitimme kamat hotellille, vertailimme lentokoneessa turvonneita nilkkojamme ja lähdimmekatselemaan kaupunkia. Vaikka olimme matkustaneet noin puolitoista vuorokautta ja nukkuneet huonosti, jaksoimme olla urheita turisteja koko päivän, ja illalla bailaamaankin jaksoivat lähteä kaikki paitsi synttärisankari. :)

Olemme ehtineet jo katsella maisemia maantasasta ja huisin korkeasta tornista, ajella lautalla, uiskennella Tyynen valtameen aalloissa, shoppailla ja käydä katselemassa meren eläviä IMAX-teatterissa. Suomeenkin pitäisi kai olla tulossa moinen teatteri, ja maltan tuskin odottaa...

Sydneyn tornin näköalatasanne on mukavat 250m korkealla ja sieltä näki kaupungin hienosti:


Tässä kaupungissa ehkä valloittavin piirre on ehkä ihanat, korkeat rakennukset. Vaikka tornista niitä saikin katsella alaspäin, oli näky silto vakuuttava. Kävimme myös tornin katolla kävelemässä niinsanotun skywalkin. Siinä pääsi kävelemään jopa lasiselle parvekkeelle ja katselemaan suoraan omien jalkojen alle.


Toki oopperatalokin piti käydä katsastamassa. Onhan se JUST SE oopperatalo. Pakollisten fotojen jälkeen ajelimme satamasta toiseen lautalla ja näimme oopperatalon ihan joka suunnasta. Lautalla saimme myös ensimmäiset rusketusraitamme vaikka osalla meistä rusketus oli varsin punertavaa. :)

Eilen kävimme sitten uimassa ja leffassa. Tänään olisi tarkoitus piipahtaa Sydneyn ulkopuolella Blue Mountaineilla ja yöpyä kaverin täällä asuvien sukulaisten luona. Vuorossa saattaa siis olla ensimmäisen elävän kengurun näkeminen. Lisää raporttia täältä kaukaa seuraa... Nyt so long, mates!

Ei kommentteja: