keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Huomenna kotiin

Tänään aamulla lähtivät autoilla kotiin ajavat. Huomenna me muut lennämme kotiin. Koko päivän on ollut haikea tunnelma. Tätä maata, leirielämää ja univormua ei tule ikävä, mutta ihmisiä tulee. Nyt on jo.

Muju on luovutettu, ase on luovutettu ID-kortti on leikattu. Enää ei ole asiaa ulos leiristä paitsi kotiutumaan. Suurin osa kamoista on luovutettu. Kuitilla on enää päälläoleva varustus ja petivaatteet. Laukut pursuavat tavaraa.


Tällä viikolla olen harrastanut ankaraa sotilasturismia. Maannataina kävimme poikain kanssa paikallisen sotasankarin haudalla ja muistomerkillä. Tiistaina eli eilen kävimme katselemassa maisemia eräällä viestiasemalla ja suorittamassa viimehetken ostoksia. Tänään kävimme kavereiden kanssa sitten jäähyväislounaalla.

Vaikka tunnelma on haikea, on Keijolla vahva tunne, että nyt on aika lähteä kotiin. Leiri on täynnä outoja naamoja eikä tänne enää koe kuuluvansa.


Kiitos kaikille ihanille palvelustovereille upeasta vuodesta. Olette jäätäviä! Ja erästä jäätävää herraa lainatakseni: Mama, I'm coming home!

Ei kommentteja: