tiistai 24. maaliskuuta 2009

Kähtävä liikenteessä

Tänään tarjoilen teille hieman kuvia paikallisesta liikennekulttuurista, joka on aika hmmm... erilaista kuin Suomessa. Ensinnäkin menopelien variaatio on suurempi ja käyttäytyminenkin villinpää.

Kun tulin alueelle, meille kerrottiin, että vain naiset käyvät täällä autokouluja. Miehet osaavat sitten "luonnostaan" ajaa. Itse olen kyllä nähnyt autokouluauton, jossa oli mies sekä oppilaana että opettajana.

Mutta niihin kuviin.


Kuvassa traktorivetoinen lehmäkuljetus ohittaa hevosvetoista auton tullessa vastaan. Meidän kuskimme ei tohtinut ohittaa kumpaakaan vastaantulevan liikenteen takia ennen kuin vasta vähän myöhemmin. :)


Tässä taas on ihan normaali heinäkuljetus täällä päin. Yhtä turvallisen oloisesti täällä kuljetellaan oikeastaan mitä tahansa. Eläimiltä sidotaan aika usein sentään silmät. Eipä tule stressaantunutta lihaa...


Tämä on valitettavan huono kuva, koska se on otettu läheltä ja nopeasti (ohittaessa). Kuvassa on kuitenkin niinsanottu Madmax eli eräänlainen mopokärry. Madmax on täällä ihan yhtä yleinen menopeli kuin traktori.

Ja yleisin menopeli on sitten kakkosmallin Volkswagen Golf. :) Ja silläkin voi ajaa niin uskomattomiin ryteikköihin ja kärrypoluille. Kun meidän seurueemme jännittää, jääkö maastoauto kiinni mutaan, tulee vastaan vähän ajan päästä kähtävä Golfillaan. :)


Tässä olisi vielä yksi paikallinen erikoisuus: liikennemerkki, joka kertoo, millaisella panssarivaunulla saa ajaa sillan yli. Näihin ei taida törmätä Suomessa. :)

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Heh :)

Mitä luulet, kauanko kotiutumisen jälkeen menee, että tulee ikävä takaisin?

sgt kirjoitti...

Maybe pari vuotta. Tai siis välittömästi on varmasti ikävä montaa ihmistä, mutta luulen haluavani tyttöillä pari vuotta ennen kuin olen taas valmis pukemaan intin rytkyt niskaani. Mutta uskon myös lähteväni joskus uudelle missiolle.