keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Mäenlaskua

Maanantai olikin ihan supailupäivä: olin kuraattorin retkellä paikallisessa laskettelukeskuksessa.


Oli kyllä hauskaa, vaikka keksuksessa olikin vain yksi hissi auki ja sekin 200 metrin lastenrinteeseen. Lisäksi paikalla oli joku paikallinen hiihtokoulu ja hissiin kamala jono. Mutta pääasia, että sai olla ulkona kauniissa maisemissa ja kaukana töistä. Ja tuli sitä vähän laksettuakin.


Kähtävä on kyllä kähtävä myös hissijonossa. En olekaan aikoihin nähnyt niin härskiä kiilaamista kuin maanantaina. Paikalliset panivat parastaan ja tunkivat suksiaan edellisen takamukseen kiinni, että vain pääsivät ohi. Omiensa ohi he eivät tunkeneet, mutta rauhanturvaajia ohiteltiin härskiksti. Kiitti teillekin.

Kun kyllästyin pulkkamäkeen, kiipesin yhteen suljettuun rinteeseen ja laskin sen alas. Tuli sitten vähän kuntoiltuakin, kun kapusin monoissa jyrkkää rinnettä ylös. Alla oleva kuva on siltä korkeammalta nyppylältä. Mäki oli aika kumpareinen ja jäässä, joten kaatuilin koko ajan, mutta oli kuitenkin hauskaa laskea vähän yli 200 metriä.


Yhdelle sankarille meinasi käydä hassusti: hän oli kavereittensa kanssa kiivennyt vielä minuakin korkeammalle ja joutunut pieneen lumivyöryyn. Lunta ei ollut kai vyörynyt paljoa eikä hän hautautunut sen alle, mutta tuli kuitenkin kierien alas ainakin 100 metriä. Poikaparka löi päänsä kai aika pahasti, koska vielä bussissakin hänellä oli "hassu olo". Onneksi suomalaisten lääkäri on juuri komennuksella muualla... No, näin herran eilen postilla ja hän sanoi olevansa jo varsin ok.

Että näin meillä. Tänään on taas postipäivä, kun huoltolennot tulevat. Tässä minä nyt sitten koetan keskittyä töiden tekoon ja odotan Aku Ankkaa. Ulkona paistaa arska aika mukavasti, joten saatan mennä kohta lenkille, jos en pian saa keskityttyä töihin. Niitä voi koettaa sitten tehdä, kun on jo pimeää.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tulipas kahlattua koko blogi läpi, niin "yhdellä istumalla" kuin kahden puuhapeten äiti nyt voi :D

sgt kirjoitti...

No, toivottavasti oli viihdyttävää luettavaa. :)