lauantai 28. helmikuuta 2009

Naisena vihreissä osa II (eli jäätävää avautumista)

Nyt on pari päiväää hajottanut niiiiiin paljon kaikki poikien pimppijutut. Ja välillä kaikki muutkin jutut. Olen kieltämättä todella loman tarpeessa, mutta muutenkin olen havannoinut enemmän sitä, miltä tuntuu olla ainoana tai lähes ainoana naisena miesporukassa.

Vaikka sitä olisi kuinka hyvä jätkä ja yksi "meidän miehistä", niin ei sitä kuitenkaan ole. Koska nainen ei voi hyppiä munasillaan muiden mukana, hän missaa kaikki saunakeskustelut ja muut miesten välisen ystävyyden luomiskeinot. Sama ilmiöhän on havaittavissa yritysmaailmassa: diilit tehdään saunan lauteilla ja häviäjä on se ainoa nainen, joka odottaa takkahuoneessa.

On myös puheenaiheita, joissa nainen on aina häviäjä, kommentoi jotain tai ei. Vaikka oltaisiin housut jalassa. Jos lähdet mukaan, olet pervo, jos et, olet tiukkis.

Ja on asioita, missä naiseus korostuu vaikka sille ei olisi mitään syytä. Esimerkki: jos mies puhuu kaksimielisiä hän on hauska. Jos nainen tekee samoin, hänellä on vain se mielessä. Jos mies pieraisee, suurin reaktio on "aha". Jos nainen pieraisee, se on päivän pääuutisaihe. Naisethan eivät kuulemma piereskele. Eivätkä ulosta. Persreikääkään heillä ei ole, ellei sitä erikseen johonkin tarvita... Just joo.

Kaikkein ärsyttävintä on, että kaksimielisyydestä syytetään vaikka itse ei sitä edes tarkoittanut. Kaksimielisyys on kuitenkin aika usein kuulijan päässä. Tykki ei ole aina housuissa vaan puhe voi olla vaikka huonosti toimivasta videotykistä. Ja kakkonen ei todellakaan aina ole se kakkonen, joka on ykkönen, vaan vaikkapa kakkosjoukkue. Mutta tottakai se puutteessa oleva täti puhuu koko ajan pervoja.

"Eikös olisi kivaa, että tuon tikkarin tilalla olisi iso, suonikas meisseli?" Öö... ei? Kukas se nyt olikaan puutteessa? Ai joo, minä tietysti. Sori...

Onneksi täälläkin kuitenkin on muitakin naisia. Lopulliselta hermojen menemiseltä säästyy, kun viettää ihanan saunaillan heidän kanssaan ihan rauhassa, ilman miehiä. Tyttöjen kesken voi ihan rauhassa puhua esimerkiksi siitä, mitä meinaa ensi lomilla tai walking outilla kampaajalla teettää ilman että kukaan kalju tulee heittämään "hauskaa" ja sata kertaa kuultua vitsiä omista hiustenlaitto-ongelmistaan. Ja kaikesta muustakin kivasta, mitä miehet eivät vaan tajua. Vaikka joku tukanlaitto onkin vähän "hömppää", niin se on kivaa ja siksi oikeastikin aika tärkeää. Kuten muutkin "tyttöjen jutut".

Kiitos, tytöt, että olette olemassa! :)

Ei kommentteja: