perjantai 13. helmikuuta 2009

Räjähtävä takatalvi

Takatalvi sitten paukkasi tänne oikein tohinalla. Toissayönä satoi taas lunta, ja vesihanat pitää taas jättää valumaan, jotta putket eivät jäädy.


Mutta pakkasesta huolimatta tämä toimistorotta suuntasi eilen ulkoruokintaan. Lähdin EOD:n (Ei Oo Duunii eli Explosive Ordinance Disposal) mukaan tuhoamaan kasan savupanoksia ja muutaman kovalevyn.

Minäkin pääsin ihan omin pikku kätösini rakentamaan tätä pyhää jysäystä. Kuvassa ladon savupanoksia putkiraivainten väliin.


Ja tässä on valmis paukku: vihreät pötkylät ovat venäläisvalmisteisia putkiräjähteitä (tai jotain sinnepäin, älkää ainakaan kysykö mallia :p), alumiiniputket taas ovat suomalaisia putkiraivaimia (oiskohan M95 - ei hajuakaan...). Noita pötkylöitä voisi liittää yhteen vaikka kuinka monta, päähän kiinnittää kelkan ja sitten työntää koko hienouden miinakenttään ja raivata siten sinne kulkureitin, jota pitkin jääkäri voi sitten kipittää turvallisesti. Keskellä näkyvä valkoinen "viiva" on muoviräjähdettä, jonka molempiin päihin tuli nallit. Kaikki tuhottava materiaali oli putkien väleissä. Räjähdysainetta oli ihan järkyttävä määrä. Pelkkää muoviräjähdettä oli 2 kg. Ja putkiraivaimessa on räjähdettä kilo metrissä ja metrejä taisi matkassa olla 95 tai jotain. Pum!



Ja hieno pum olikin. Ei "katselupaikalla" kuulosuojausta tarvinnut, mutta tulipallo ja sitä seurannut sienipilvi olivat ihanat. Jopa vanha EOD-fasse liikuttui niitä katsellessaan. :)


Kuopan pohjalta löytyi pari kovalevyn palasta, jotka otin muistoksi. Ovat nyt selkäni takana ilmoitustaululla. Vaikka päivä oli pitkälti odottelua, oli kyllä tosi kivaa!

Ei kommentteja: