torstai 21. elokuuta 2008

Tikulla silmään, joka vanhoja muistelee

Eli palataanpas vanhoihin aiheisiin.

Heinäkuussa pohdin, tuleeko täällä kulttuurishokkia. No nyt olen ihan varma siitä, että eipä tule. Tämä mesta on ihan pikku-Suomi: aina pääsee saunaan, suomea saa puhua ihan tarpeeksi ja ruokakin on suomalaista (koska kokit ovat). Turhautumista tulee toki, mutta täällä se on sitä lanaamista, joka eroaa selvästi kulttuurishokista ja lähtee a) palvelusvapailla b) supa-ammunnoilla c) juhlimalla. :)

Toinen heinäkuussa kirjoittamani juttu oli asioista, joita kaipasin siviilistä. Nyt kun olen ollut jo ihan oikealla Suomi-lomallakin (ekalla vapaalla olin ulkomailla), niin ajattelin raportoida, olinko sitten kyseisistä asioista ihan onnesta soikeana.

Vaihtelu vaatetuksessa
No todellakin. Tosin korkokenkiin kyllästyin varsin nopeasti. Ja kun kaverin häissä olin joraillut koko illan koroilla, aloin jopa kaivata maihareita. Hameita oli kyllä kiva pitää päällä ja muutenkin pukeutua mielialan mukaan. Käytin kyllä vapailla(kin) aika paljon murrettua vihreää ja ruskeaa, mutta minä nyt vain satun pitämään niistä väreistä.

Hiukset voi jättää auki
Joo ja ei. Oli todella kivaa, että ulkoilemaan lähtiessä tukkaa saattoi laittaa erilailla, mutta touhupäivänä sitä tuli Suomessakin vain sutaistua nopsaan ponnari päähän ja lähdettyä asioille. Tosin täälläkin sitä hiusten auki pitämistä kaipaa lähinnä jos on jotain spesiaalia tiedossa ja koittaa itsekin sen takia panostaa. Ja Suomessa se oli vaihtoehto. Pääasia on, että niin VOI tehdä, vaikka ei jaksaisikaan.

Saa kokata itse
Tämä olikin sitten yllättävän vähän siistiä. Täällä on tainnut oppia vähän liian hyvälle, koska Suomessa laiskotti, enkä jaksanut kokata paljoakaan. Todella usein tuli syötyä ulkona. Se toki oli kivaa, että sai itse päättää, koska syö. Täällä kun on ruoka-ajat. On niissäkin aina kahden tunnin aikaikkuna, mutta kuitenkin ruokailu on rajattu tiettyihin aikoihin.

Uimahalli
Valitettavasti ehdin uimaan kahden viikon aikana vain kaksi kertaa, mutta olihan se ihanaa. Muut ihanat liikuntabonukset Suomessa olivat vaihtelevat lenkkimaastot ja puhdas ilma. Täällä kun ei edes sateen jälkeen ole raikas, hapekas ilma, vaan täällä haisee silloin kakalta. Kuvassa syypää huonoon ilmaan.


Aamuun asti tumuttelu
Todellakin jees. Täällä ei tosin tule tumuteltua muutenkaan niin rankasti kuin suomalaisissa bileissä, mutta onhan se hauskaa, kun ei tarvitse koko aikaa vahdata kelloa. Tosin Suomen kännäilystä iski liskojen yö (minulle tulee harvemmin krapulaa). Täällä siitä ihanuudesta ei onneksi ole tarvinnut kärsiä. Että ehkä se aikainen valomerkki ja vaatimus operatiivisesta kunnosta on ihan siunaus. :)

SEKSI
Enpä saanut (enpä ihan kamalasti yrittänytkään), joten tätä joudun kaipailemaan edelleen. :p Maybe next summer...

Ei kommentteja: