torstai 28. elokuuta 2008

Ja sam dobro devoika

Otsikko on serbokroatiaa ja tarkoittaa "Minä olen kiltti tyttö". Kirjoitusasusta ei ole takuuta, koska kielikurssilla keskitytään puhumaan.

Olen siis alkanut opiskella paikallisia kieliä. Tulkit järjestivät meille albanian ja serbokroatian kurssit ja nyt sitten istutaan kirkossa opiskelemassa kieliä kaksi kertaa viikossa kaksi tuntia kerrallaan.

Serbokroatia on ihan älyttömästi helpompaa kuin albania. Albania kun on kieli, joka ei juurikaan muistuta mitään muuta kieltä. Serbokroatiaa nyt voi sentään arvailla vaikkapa venäjästä (jota en kyllä sitäkään osaa kuin laskea kolmeen ja tilata oluen).

Jos dutya alkaa pukata liikaa, on albania sitten se ensimmäinen kieli, joka tippuu pois. Mutta eiköhän tässä vielä sen kaljan ainakin ehdi oppia tilaamaan molemmilla kielillä. Ja nyt kun syksy lähestyy, on ihan kivaa, että on sisäsiistejäkin harrastuksia.

Onhan täällä vielä toki ihan kesä: lämpötilat reippaasti yli 20 astetta ja arska paistelee. Nyt vain on hieman syksyisempi tunnelma, kun ulkona pauhaa ukkonen. Ja illat ovat alkaneet pimetä aiemmin. Toivoa vaan voi, että sään syksyistyessä lisää ei enää tee mieli riekkua niin paljon patiolla ja messin terassilla, vaan tulee useammin kopitettua körmyssä ja opiskeltua. Tosin itseni tuntien olen kuitenkin vähän laiska ja katselen vain telkkaria tai lueskelen. :)

Nyt ei valitettavasti ole mitään kielenopiskeluun liittyviä kuvia. Ja muutenkin vähän väsyttää päivän urheilusuorituksen jälkeen, joten taitaa tämä postaus jäädä vähän lyhyemmäksi. Ensi kerralla sitten enemmän.

Ei kommentteja: