tiistai 19. elokuuta 2008

Urheilutunnelmissa

Kun toimiston telkkarissa pauhaa olympialaiset, tuli minulle mieleen kertoa vähän urheilemisesta täällä campissa. Täällä on ihan kivat liikuntamahdollisuudet (vain se uimahalli puuttuu). Ja sen lisäksi täällä ei ole juuri mitään muuta tekemistä kuin liikkua. Haastavinta täällä on malttaa pitää välipäiviä. Mutta on täällä liikunnassa hieman paikallisia erikoisuuksiakin.

Campin lenkkipolku on huimat 1350 metriä pitkä. Pidemmän päälle se yllättäen alkaa kyllästyttää. Jotta mielenkiinto pysyisi yllä, on lenkille lähdettävä kaverin kanssa ja länkyteltävä turhanpäiväisyyksiä kaikki 4-10 kierrosta. Toinen vaihtoehto on tehdä mp3-soittimeen hyvä soittolista, mutta sillä ei kyllä jaksa juosta yli kuutta kierrosta. Päheä keli auttaa myös. Kun juoksimme kaverin kanssa viime kuussa 10 kierrosta, oli kova ukkonen. Vettä ei kyllä meidän päälle satanut, mutta salamat olivat mahtavia, koko taivaan levyisiä ja monihaaraisia. Siinä salamoita katsellessa viimeisetkin kierrokset menivät melkein tuskitta.

Nyt viime aikoina on ollut niin kuuma, että juokseminen on todella tuskaista (tai se pitää tehdä todella myöhään). Hyvä vaihtoehto silloin on liivikävely: kaivetaan mujusta sirpaleliivi ja lähdetään lenkille.


Oikeasti ei hajuakaan, paljonko liivi levyjen kanssa tai ilman painaa. Koetin googlaillakin, mutta eipä tärpännyt (aamukamman viisasteluihin en luota :). Veikkaisin jotain 15-20 kg. Mutta kiva lisä se on lenkille joka tapauksessa. Sain muuten tässä pari päivää sitten haltuuni kävelysauvatkin. Seuraavan kerran menen lenkille liivien ja niiden kanssa.

Suomessa tykkään kovasti käydä spinning-tunneilla. Täällä on ohjatusti "vain" circuitia ja kamppailulajeja, joten olenkin ruvennut vetämään itse itselleni spinning-tinteja. Siihen tarvitaan vain klossikengät (hankin juuri ja polkemisesta tuli entistä hauskempaa) ja mp3-soitin:


Sitten vain vedän itse itselleni tunnin. Tämän hetken suosikkibiisejä ovat Linkin Parkin Given up ja Bleed it out sekä Nightwishin Bye bye beautiful. Syke nousee välillä yli 170:n, kun oikein innostun sotkemaan. Ja salilla on ilmastointi, mikä tekee polkemisesta lenkkeilyä mukavampaa.

Punttis on täällä sellainen ihan "perus" äijäilysali. Välillä pitää ylittää itsensä, kun pieniä painoja ei löydy kovin tiheästi (8,5 kg jälkeen seuraava paino on 11 - ihan kiva harppaus esimerkiksi ojentajia tehtäessä). Mutta on täällä motivaattoreitakin: osa palo- ja viestimiehistä on viehättynyt Under armourin hikeä pois iholta siirtäviin paitoihin. Ja minua ei haittaa yhtään, kun raamikkaat urokset pumppaavat salilla kireissä paidoissaan. :p Onpahan jotain viihdykettä omien taukojen ajaksi (juu, kyllä naisetkin osaavat esineellistää). Ja onhan sekin motivoivaa, kun omin silmin näkee, että kyllä sitä kovalla työllä tuloksia saa. Voisinkin tässä hiljalleen alkaa taas lopetella työpäivää ja mennä salille. Toivottavasti joku suosikeistani suunnittelee samaa... ;)

// EDIT: liivi on kuulemma 8-10 kiloa. Olenpas hyvä arvioimaan painoja. :p

Ei kommentteja: