maanantai 22. joulukuuta 2008

Keissiä pukkaa

Meillä on täällä kai kaikissa joukkueissa tapana, että jos pärstä näkyy jossain mediassa, joukkueelle pitää ostaa keissi kaljaa. Joissain porukoissa eri medioita arvostetaan vielä erilailla: kun lehdestä tai esimerkiksi mil.fi-sivustosta tulee yksi keissi, niin telkkarista pamahtaa kolme. Tätä kutsutaan mediakeissiksi.

Meillä linja on, että keissi per esiintyminen, oli media mikä tahansa. Itse tempaisin tuossa viime viikon lopuksi voittoarvan eli päädyin mediaan. Enpäs kerro, koska ja minne. Kaverit ovat minut jo bonganneet ja porukoita varoitin jo etukäteen. Keissi pitää ostaa nyt sopivana ajankohtana, että itsekin pääsee nauttimaan sen antimista. Joulunpyhiä suunnittelin...

Keissisanktioita tulee täällä toki muutenkin. Jos myöhästyt briiffistä, ostat keissin. Jos puhelin soi kesken briiffin, ostat keissin. Myös härppäyksestä tulee monissa briiffareissa (nyt siis niissä olohuoneissa) keissi. Härppäys on sitä, että vaihtaa biisiä kesken edellisen kappaleen eli skippaa koneelta muiden soittolistat ja jyrää juuri sen oman ihkun biisin soimaan nyt heti.

Keissit ovat myös hyvää valuuttaa. Jos joltakulta pitää pyytää jotain ylimääräistä palvelusta, sen saa yleensä keissillä. Tokihan kaikki tekevät omat työnsä ihan rahapalkalla, mutta joskus pitää pyytää pieniä, täysin supaorientoituneita palveluksia ja silloin yleensä ostellaan kiitokseksi keissejä. Meidän komppaniallemme esimerkiksi tulee jouluna pukki keissipalkalla.

Ja näin pysyy kansa saunaoluissa. Eläköön vaihdantatalous! :)

Ei kommentteja: