torstai 25. joulukuuta 2008

Rauhallista joulua!

Oikein hyvää joulua sinne koti-Suomeen ja toki kaikkialle muuallekin. :)

Tämä on minun ensimmäinen jouluni, jota en vietä Suomessa. Ja varsin kiva kokemus tämä on. Hyvin erilainen joulu.

Joulun taika alkoi jo aatonaattona. Täällä on joka tiistai tietovisa, ja minä en ole yhden kaverini kanssa IKINÄ voittanut sitä. Ja tiistaina sitten vihdoin seitsämän kuukauden yrittämisen jälkeen voitto napsahti. Ja mekin oikeasti tiesimme vaikka mitä emmekä vain peesanneet muun joukkueen mukana. Ja minä olin melkein osallistumatta! Illalla, kun menin nukkumaan, alkoi hiljalleen sadella lunta, mutta en uskonut, että sitä tulisi paljoa tai että lumi säilyisi aamuun asti.

Mutta jouluaattoaamuna yllätys oli mitä ihanin, kun maa oli valkeana. Valkea joulu! Ihanaa!


Jouluaattona ei juuri kukaan tainnut tehdä töitä. Jos jotain tärkeää oli, se toki hoidettiin, mutta muuten keskityttiin rentoutumaan. Meidän komppaniamme miehitti aamiaisen jälkeen kuntosalin. Itsekin kävin vähän treenailemassa ennen joulusaunaa.

Saunan jälkeen joulutunnelma meinasi vähän latistua, kun sähkökatko pätkähti juuri, kun Lumiukko oli alkamassa. Mutta se onneksi kesti alle 10 minuuttia ja ehdimme nähdä suurimman osan tuosta joulun parhaasta ohjelmasta. Kaveri, joka on Suomessa valtion virkamies luetteli kaikki rikokset, mitä Lumiukossa tehtiin: muunmuassa moottoripyörän luvaton käyttöönotto, rajarikos ja luultavasti ilmailulakiakin rikottiin... :)

Aamupävän päätteeksi lähdimme läheisille tippukiviluolille jouluhartauteen. Pappi piti ensin hartauden, minkä jälkeen saimme ohjatun kierroksen tippukiviluolassa.



Kun palasimme leiriin, oli vuoro joululounaan, joka oli äärettömän hyvin onnistunut. Taas tuli ahdettua napa niin täyteen, että melkein piti kieriä pois ruokalasta - juuri niin kuin jouluna pitääkin. :)

Tämän jälkeen oli vuorossa komppanian oma joululäyhy. Näissä juhlissa kuusi oli vähän vähemmän perinteinen (huomatkaa siniset ja mustat koristenauhat kauniin vihreässä kuusessa!):


Mutta ohjelma oli varsin perinteistä: paisteltiin pipareita, siemailtiin glögiä, tiernapojat esiintyivät (eikä lunttilappuja melkein edes huomannut) ja pukkikin löysi tänne kaukaiseen kriisipesäkkeeseen. Kaikkien oli pitänyt hankkia kahden euron lahja ja pukki sitten jakoi lahjat. Minä sain hienon sisustuselementin körmyyni.


Glögi virtasi sen verran, että tänään aamulla hieman väsytti. Kun olimme viettäneet noin tunnin aamiaispöydässä, pakkaannuimme joukkueemme sankarien kanssa briiffariin katsomaan laadukkaita Suomalaisia elokuvia: katsastimme Katsastuksen ja Siivottoman jutun.

Nyt sitten tässä odotellaan, koska on päivällisaika ja pääsee taas syömään ylen. :)

Oikein rauhallista, turvallista ja piparintuoksuista joulunaikaa kaikille!

Ei kommentteja: