perjantai 12. joulukuuta 2008

Papin kyydissä

Olinpa taas vähän supailemassa. Tällä kertaa papin retkellä. Kävimme ortodoksisessa nunnaluostarissa ja todella upeassa laaksossa.

Nunnaluostarissa oli yhdessä kirkossa kolme kirkkoa, jotka oli rakennettu eri aikoihin. Kirkossa ei kuitenkaan saanut kuvata, kun freskot olisivat kärsineet salamavaloista. Olisin voinut näyttää teille, miltä Jumala näyttää. Eräässä taulussa oli nimittäin rikottu yhtä käskyä ja maalattu Jessen lisäksi isäpappa istuskelemaan lakikirjojen kanssa. Huvittavaa sinänsä, että juuri kyseisissä laeissa kielletään moiset kuvat.

Pihalla kasvoi hauskoja käkkäräpuita, jotka oli kuulemma tuotu Palestiinasta.


Retkellä huomasi, kuinka sää vaikuttaa fiilikseen. Kesällä olleella papin retkellä oli paljon hauskempaa kuin nyt, koska oli lämmin ja aurinko paistoi. Nyt kirkossa sai hytistä kylmissään, ja muutenkin koko ajan oli vähän apeanväsynyt fiilis, kun pilvet roikkuivat vuorten huipuilla (eli kuitenkin aika matalalla).

Mutta olivat näkymät silti aivan hulppean hienot. Vuoret ovat aina vakuuttava näky, koska niitä ei ikinä näe Suomessa.



Vaikka sää olisikin voinut suosia enemmän, oli retkellä silti todella kivaa. Ensinnäkin sain viettää koko päivän kaverin kanssa, jota en ollut nähnyt kahteen viikkoon (olimme peräkkäin lomilla), ja toiseksi pääsi pois leiristä. Se tekee aina hyvää. Kuitenkin leirissä piirit ovat niin pienet, että lana iskee väkisinkin, jos ei vähän saa vaihtelua.

Vaihtelua on tiedossa lisää. Mutta siitä lisää seuraavissa postauksissa...

Ei kommentteja: