torstai 18. joulukuuta 2008

Paljon kilttejä lapsia

Lupasin pari postausta sitten lisää vaihtelua arkeen. Ja tässä sitä tulee.

CIMIC eli Civil Military Cooperation hommaa joka vuosi paikallisille lapsille lahjoja ja vie niitä kouluihin pukin avustuksella. Joku muodollisetsi pätevä taistelija siis esittää joulupukkia ja käy vähän morjenstamassa lapsukaisia.

Minä pääsin tänä vuonna mukaan Joulupukin muorin roolissa. Kävimme pukkini kanssa kahtena päivänä yhteensä viidessä koulussa. Muut pukit ja muorit hoitavat sitten loput koulut.

Lapsukaiset olivat todella suloisia! Ensimmäisessä koulussa lapset olivat tosin kovin ujoja, mutta muissa kouluissa meille laulettiin ja lausuttiin loruja. Alla olevassa kuvassa meille pidetään puhetta. Puheen jälkeen jokainen luokka esitti jotain.


Esitysten jälkeen alettiin jalkaa lahjoja. Lapset olivat niin innoissaan, että takana tulevat tunkivat niin, että jonon pää meinasi välillä mennä jopa pukista ohi.


Osa vanhemmist lapsista kiitti oikein englanniksi. Ujoimmat eivät edes muistaneet kiittää tai uskaltaneet avata suutaan. :) Yksikin tyttöparka alkoi itkeä, kun pukki otti hänet syliinsä. Itsekin muistan alle kouluikäisenä olleeni samanlainen. Kouluikäisenä olin jo niin "rohkea", etten olisi enää itkenyt vaan ainoastaan ollut HYVIN hiljainen. :p


Saimme myös haleja. Oli hauskaa huomata, että osalle oli tärkeämpää päästä halaamaan pukkia kuin saad alahja ja osa himoitsi lahjaa niin paljon, että nappasi sen jo tontun kädestä ennen kuin pukki ehti väliin. :)

Jos kouluissa oltiin niin mahdottoman herttaisia ja lapsenmielisiä, niin autossa menoa kompensoitiin sitten aikuisten jutuilla. Pukki muunmuassa tokaisi seuraavaa: "Tuhmille pojille mulla ei ole mitään annettavaa, mutta tuhmille tytöille voisi ollakin jotain pientä."

Oikein hyvää joulunodotusaikaa kaikille!

Ei kommentteja: