perjantai 27. kesäkuuta 2008

Päivä työssä, jolla on tarkoitus

Millainen on minun tavallinen päiväni rauhanturvaajana? Minun siksi, kun täällä on jos jonkinmoista jantteria kokista komentajaan ja sairaanhoitajasta sähköinsinööriin.

Päivä alkaa yleensä klo 6.30, koska olen totaalisen kyllästynyt aamulenkkeilyyn. Jos maailmankirjat olisivat sekaisin ja jaksaisin mennä aamulla urheilemaan, heräisin jo klo 5.45 ja kirmaisin puoli tuntia campia ympäri tai polkisin salilla kuntopyörää. Mutta aamu-urheilu loppui alkuinnostuksen myötä. Normaalisti teen itsestäni ihmisen näköisen noin puolessa tunnissa ja raahaan ahterini ruokalaan aamiaiselle vähän seitsämän jälkeen. Aamutoimien ajan pidän yleensä päällä telkkaria (juu, emme asu teltoissa ja körmyissämme on telkkarit). Kuuntelen tukkaa kammatessani ja naamaa maalatessani Ylen tai Maikkarin aamulähetyksiä ja hykertelen vahingoniloisena, kun säätiedoituksessa kerrotaan, että Suomessa vain sataa. :)

Täällä "joutuu" jo yleensä aamupalalla olemaan seurallinen ellei tyydy hiljaa kuuntelemaan pastorin saarnaa kofeiinin jumalallisesta olemuksesta tai vahingossa hakeudu todella uniseen ja hiljaiseen porukkaan. Yleisiä aamupöydän keskusteluaiheita ovat puuron koostumus (onko klimppejä vai ei) ja muut yhtä päivänpolttavat kysymykset.

Toimistolle suuntaan puoli kahdeksaksi, koska aamulla siellä on vielä mukavan hiljaista ja rauhallista. Ennen oikeita töitä ehtii rauhassa tarkistaa siviilisähköpostit, vilkaista blogeja sekä naamakirjaa ja keittää tasiteluosaston tujuimmat kahvit (ei kahvin ole tarkoituskaan olla HYVÄÄ).

Sitten tehdäänkin töitä, joista en viitsi pahemmin kertoilla, ettei minua ammuta aamunkoitteessa. :) Mutta sen verran voin raottaa salaisuuksien verhoa, että tämä on aika normaalia toimistotyötä. En ole mikään hurja sissitaistelija tai muu rambo. En ole edes partioiva jääkäri vaan ihan tuikitavallinen konttorirotta. Suurin ero tässä toimistossa kotisuomeen on, että joka toiselle asiakkaalle pitää sanoa "söör".

klo 10.45 alkaa maha kurnia - kellontarkasti joka päivä. Ja yhdeltätoista voikin taas vyöryttää ruokalan linjaston. Lounas on myös kiva sosiaalinen tapahtuma, koska kaikkien kaverien kanssa ei näe työpäivän aikana, mutta heihin voi törmätä ruokalassa.

Lounastauko kestää kaksi tuntia. Jos töitä olisi, niitä toki tehtäisiin myös 11-13 välillä (täällähän ollaan "töissä" 24/7), mutta aika usein siihen aikaan on kovin rauhallista. Lounaan jälkeen ehtiikin suorittaa ilmavalvontaa eli mennä levyttämään patiolle ja grillaamaan nahkaansa. Koska kyseessä on kuitenkin päivän kuumin hetki, ei auringossa siedä aina olla edes tuntia. Mutta osaapahan sitten taas iltapäivällä arvostaa ilmastoitua toimistoa.

Iltapäivällä töitä tehdään päivälliseen asti. Päivällinen tarjoillaan klo 17-19. Yleensä tämä tyttö on syömässä tikkana viideltä, jotta ruoka ehtii laskea ennen illan urheilua. Jos töitä on paljon, niitä voi tulla tekemään sitten ruuansulatuksen kanssa moniajona.

Iltatoiminta on ainakin minulla urheilupainotteista. Päivällisen jälkeen odottelen yleensä tunnin tai pari katsoen tietokoneelta tai telkkarista ohjelmia. Sitten singahdan salille tai lenkille. Olen asettanut itselleni tavoitteeksi, että tuon täältä tuliaisena kauniisti erottuvat lihakset. Ja voisihan sitä cooperin tulostakin parantaa. Meidänhän piti juosta cooperissa vähintään 2300 m, jotta saimme ylipäätään lähteä turvaamaan rauhaa.

Ilta päättyy saunomiseen tai sitten menen suihkun jälkeen messiin. Saunalla on yleensä jonkin verran porukkaa hengaamassa. Campissahan on lukemattomia saunoja - ja yksi mobiiliversiokin. Meillä on tosi hyvä puusauna. Saunalla sitten rupatellaan kavereiden kanssa ja katsellaan telkkaria. Täällä näkyvät siis kaikki Suomen tv-kanavat. Pitää vain muistaa aikaero, kun seuraa sarjoja.

Messi on campin baari ja siellä tehdään sitä, mitä baarissa nyt yleensä tehdään. Eli lähdetään yhdelle(2) ja jauhetaan paskaa kavereiden kanssa. Messissä on myös pari biljardipöytää, dartsitaulu ja joitain lautapelejä tyyliin Alias ja Kimble. Minä en ole vielä ehtinyt niihin koskea. Messissä on myös wlan, ja sillä minä leikin aika usein läppärini kanssa. Omalla koneella on kuitenkin kasa softia, joita ei toimiston nettikoneella ole. Käytän messin nettiä esimerkiksi siihen, kun lataan treenini sykemittaristani nettitreenipäiväkirjaani.

Hiljaisuus alkaa klo 22.30 ja sen jälkeen ei saa nauttia enää alkoholijuomia eikä olla toisten briiffareissa. Yleensä tässä vaiheessa tulee itse mentyä nukkumaan, koska seuraavana päivänä on kuitenkin aikainen herätys. Joskus tulee katseltua leffoja tai vaikka jalkapalloa omassa briiffarissa myöhempäänkin - ja se kostautuu aina seuraavana aamuna. :)

Ja tätä elo täällä sitten on kuusi päivää viikossa. Mutta sunnuntaisin on vapaata ja silloin SUPAILLAAN!

Ei kommentteja: