tiistai 10. kesäkuuta 2008

Raportti ratin takaa

Taas tuli vähän kruisailtua pitkin pitäjiä ja keksinkin siitä, että tokihan autoista ja autoilusta pitää kirjoittaa. Ettei homma mene ihan kukiksi ja mehiläisiksi. Ja eihän rauhanturvaajien elämässä ole enää mitään muuta sisältöä, kunhan oma kulta saadaan läyhyparkkiin.

Mutta ensin siitä autoilusta. Täällä on paikallisilla hassu tapa, että vain perheen naiset pannaan autokouluun. Autokouluautoja näkee liikenteessä harva se päivä, mutta oppilaana on aina nainen. Ilmeisesti miehillä on sisäänrakennettu autoilutaito.

Mutta onpa tässä itsekin tullut todistettua, että nainen ratissa -stereotypialla on vinha perä. :) Itse ajan Suomessa automaattivaihteisella autolla ja pääsin sitten rotaatiokoulutuksessa ja täällä tutustumaan uudelleen kytkimeen. Ihan heti emme olleet kavereita, mutta aika nopeasti sitä kuitenkin taas oppi käyttämään vasenta jalkaa ajaessa. Siitä pointsit taistelutovereille, että ikinä ei kukaan kyydissä oleva ole vitsaillut naisista ratissa. Ehkä he ovat olleet vain kauhusta jäykkinä. :) Tai sitten he eivät ole vain ehtineet tehdä sitä, kun olen itse murjaissut jotain asiaan liittyvää.

Liikenne täällä on toki erilaista kuin Suomessa, mutta ei onneksi ihan kaoottista. Pitää vain muistaa, että kaistaviivat ovat täällä ainoastaan viitteellisiä - varsinkin liikenneympyröissä. Ihan vielä minulle ei ole selvinnyt, väistetäänkö täällä oikealta tulevaa vai ei. Olen kyllä aika varma siitä, että röyhkein menee ensin. Ja stop-merkki tarkoittaa jopa useimmille muunmaalaisille rauhanturvaajille vain, että hidasta vähän.

Mutta sitten niistä autoista... Eiväthän nuo äijätkään juuri muusta puhu, kun Mersuista ja Audeista. Joku ulkkarirauhanturvaaja oli sanonut eräälle suomalaiselle, että te tulette tänne vain autojen takia. No, osa taitaa tullakin. Itse olen kyllä vähän sitä mieltä, että kun verotkin laskivat, niin pitäisi ostaa ihan järkyttävän kallis ja iso auto, että homma olisi kannattavaa. Siis jos laskee myös omalle auton hankintaan käyttämälleen ajalle jonkinlaista tuntiliksaa ja ottaa huomioon auton tänne raijaamiseen oikeati palaneet summat, pitää veroedun olla jo aika huomattava. Toisaalta, onko joku joskus väittänyt, että auton hankkiminen olisi järkiperusteinen teko? Tai siis on toki - mutta kuka uskoo?

Kuitenkin ehkä kaikkein huvittavinta koko autokuviossa ovat kotijoukot: kun tänne auton tuoneet miehet ovat silloin joskus Suomessa aloittaneet kotona keskustelun mahdolliseta missiosta, ovat rouvat heti ´vaatineet, että sitten kyllä päivitetään auto. Ja tiedänpä kyllä sellaisenkin tapauksen, jossa rouva on yllyttänyt miestään lähtemään missiolle, "että saataisiin hieno auto". Tietääkseni kuitenkaan kyseinen mies ei ole ainakaan vielä rt-hommiin hakenut...

Ei kommentteja: