tiistai 15. heinäkuuta 2008

Hattu päässä hellesäässä

Muuten voi käydä niin kuin meiläläiselle. Eli nyt on sitten auringonpistos koettuna.

Sunnuntaina oli sellainen mukava kesäsää: kuulemma 38 astetta varjossa. Menin heti aamupalan jälkeen ottamaan arskaa patiolle ja köllinkin siellä (ilman hattua, joka tosin oli mukana) noin kaksi ja puoli tuntia. Sitten siivosin vain körmyni ja lähdin uudelleen aurinkoon - tällä kertaa pelaamaan rantalentistä (ja toki ilman hattua). Palloteltua sitten tuli puolitoista tuntia.

Ja päivällisen jälkeen alkoi huono olo. Joka paikkaa kolotti kuten joskus kuumeessa. Lisäksi minua väsytti kamalasti. Syytin kolotuksesta perjantain kahvakuulatreeniä ja väsymyksestä edellisen illan kaverin synttäreitä. Ihmettelin toki itsekin, miksi olin niin kauhean känkkäränkkä, mitä en yleensä ole edes väsyneenä. Painelin sitten nukkumaan todella aikaisin ja nukuinkin 10 tunnin yöunet.

Maanantaina särki edelleen, varsinkin pollaa. Se päivä mentiin sitten buranan voimalla, koska en edelleenkään uskonut, että olisin oikeasti kipeä. Nukuttuani lähes koko lounastauon ja melkein sen jälkeen toimistollakin, viimein googlasin auringonpistoksen oireet: "Hypertermian lievempi muoto on auringonpistos, jolla tarkoitetaan suojaamattomaan päähän kohdistunutta lämpörasitusta. Tämän seurauksena oireina voi esiintyä päänsärkyä (check), ärtymystä (check), pahoinvointia (check), huimausta tai muita hermoston oireita (jos kokonaisvaltainen kolotus lasketaan niin check)." Tässä vaiheessa totesin ansainneeni loppupäivän punkan pohjalla. Ja siellä kuorsasinkin sitten neljästä kahdeksaan ja taas yhdeksästä aamuun.

Mutta onneksi ei käynyt tuon kummemmin. Yksi työkaveri joutui jo sairaalaankin, kun nestetasapaino vähän heitti ja olo huononi radikaalisti. Toinen kaveri taas pyörtyi yöllisellä vessareissulla ja löi päänsä oveen, kun ei ollut muistanut juoda tarpeeksi ja oli koko päivän ulkona. Ovessa on edelleen lommo ja päässä komea arpi (tosin sillä kuulemma herui lomilla).


Vielä täällä ei ole sentään iskenyt se paljon pelätty jalla. Sen kunniaksi söpö jallakoira toivottaa teille oikein hyvää ja tervettä viikon jatkoa! Tui tui!

Ei kommentteja: