torstai 24. heinäkuuta 2008

Ei se ikää katso

Huhhei! Onpas ollut työntäyteinen viikko! Ei haittaa lähes ollenkaan, että ensimmäistä kertaa minun palvelukseni aikana täälläon ollut huonommat säät kuin Suomessa. Tosin vasta tänään, koska suurimmassa osassa Suomea taisi sataa vielä alkuviikosta ja helle valtasi muutakin kuin Varsinais-Suomen vasta tänään.


Näin synkkää täällä on. Nyt ei sentään enää sata salamaa iske tulta, kuten päivällä. Paukkui ihan kohdalla. Ja toissapäivänä kastuimme kaverin kanssa litimäriksi, kun olimme kävelemässä sirpaleliivit päällä. Liivit muuten kuivuvat nopeammin kuin lenkkarit.

En ole ehtinyt lukea, saati kirjoittaa blogeja pariin päivään. Kun viimeksi luin, niin mieleen jäi Colour me!:n Ian täydellisyysasu ja mietinkin sitä tuossa eilen (siis lähinnä, että mikä olisi minun täydellisyysasuni). Siitä sitten mieleen palasi eräs keskustelu jostain kuukauden takaa: eräs noheva nuori vänrikki kysyi porukalta, että mikä on salilla kunkin ego boost -liike. Siis sellainen liike, jossa kokee näyttävänsä hyvältä ja sporttiselta. Aivan loistava termi tuokin. Mutta kyseinen nuori vänrikki onkin täynnä loistavia termejä. Ja tästä lempparilaopsisotilaastani ajattelinkin tänään turista (vähänkö hyvä aasinsilta...).

Kyseinen vänrikki siis tosiaan on niin nuori, että häntä katselee sillä silmällä ihan yhtä vähän kuin hauskoja keski-ikäisiä upseereitakin (tai no ehkä vähän enemmän, mutta siitä tulee heti vähän irstas vanha täti -olo :p). Eli hän on ihan vain hauska tyyppi. Ja sairaan hauska onkin.

Tämä 20 ja risat nuori mies neuvoo ihan suvereenisti itseään kaksi kertaa vanhempia äijiä. Hän esimerkiksi vankalla neljän krapulan kokemuksellaan on todennut, että mansikkajäätelöllä se krapula lähtee jos jollain. Nämä vanhemmat opistoupseeritkin pitävät tätä Vili Vilperiä aivan loistavana tapauksena ja ovat uhanneet kirjata kaikki vänskän viisaudet ylös kirjaksi. Kirja olisi varmasti loistava, koska ei ole asiaa, josta tällä nuorella miehellä ei olisi mielipidettä.

Tämä nuori vänskä liikkuu usein leirissä yhden keski-ikäisen kapteenin kanssa, joka hänkin on varsin velmu veikkonen. Ja nuori sankarimme kuulemma kutsuu tätä kapua papaksi. Ja pappaa vain naurattaa.

Oli myös huvittavaa taannoin kuunnella vänrikkimme arvioita campin muista naisista; nuoren miehen hormonihyökyiset kommentit ovat vallan viihdyttäviä. Toki hän myös ystävällisesti muisti tänään ruokalassa myös tiedustella, mitä mieltä minä olen uuden roottorin ulkoisesta annista. :)

Ja on tämä nuori sankarimme myös muuten varsin pelimies: vänskä meni sopimaan erään työkaverinsa kanssa, että jos hän hommaa kaverille suomalaisen varsin sievän Medicin nimen ja puhelinnumeron, tekee tämä kaveri yhden hänen vuoroistaan. Minä kerroin sankarillemme kyseisen neidin etunimen (koska pitäähän sitä amoria auttaa), mutta sitä en tiedä, kuinkas sitten kävikään.

Helmiä persoonia löytyy tosiaan jokaisesta ikäluokasta. Vaikka osa noista lapsisotilaista on vähän epäkypsiä ipanoita, on joukossa varsin hauskojakin hemmoja. Mutta kolmekymppiset saavat vielä kärsiä: 40+ ja 20+ ovat edelleen minun suosikkejani.

Ei kommentteja: