tiistai 8. heinäkuuta 2008

Sisustusnumero

Tällä kertaa ajattelin kertoa, kuinka me täällä asumme. Asumisjärjestelyt poikkeavat hieman normaalista kerrostalokaksiosta, jollaisessa ainakin minä Suomessa elelen. :)

Kaikki tietävät varmaan, miltä merikontit näyttävät? Ne ovat niitä iloisen värisiä metallilaatikoita, joita pinotaan laivojen kansille ja joissa shipataan tavaraa. No, sellaisissa täällä elellään. Tosin meidän merikonteissamme ovi ei ole päädyssä ja koko seinän kokoinen (on täällä toki sellaisiakin kontteja mutta vain varastoina) vaan ovi on ihan normaali ja sen aukko on puhkaistu kontin pitkälle sivulle. Lisäksi kontissa on kaksi ikkunaa. Näitä kontteja on sitten pantu kahteen riviin siten, että väliin jää käytävä. Ja nämä kaksi riviä on sitten katettu harjakatolla. Näin muodostuu katettu käytävä, jolta pääsee sisään huoneisiin eli körmyihin. Yleensä käytävän edessä on aita tai joku muu näkösuoja. Lopputulos näyttää tältä:


Yhdessä merikontissa luukuttaa yleensä kaksi taistelijaa. Osaan konteista on rakennettu pieni eteinen ja väliseinä, osaan ei. Väliseinä verottaa vähän elintilaa mutta tuo yksityisyyttä. Kaikkea ei voi aina saada. Ellei sitten ole voittaja ja saa kokonaista konttia ihan yksikseen. Minä olen ainakin tällä hetkellä yksi onnekkaista.

Minunkin konttini on tehty kahdelle ja kalustukseen kuuluu siten myös kaksi sänkyä. Minä tein toisesta sängystä sohvan. Moni muu yksin asuva on pistänyt sängyt yhteen ja tehnyt itselleen king size -sängyn. Sohvan selkä- ja käsinojat on tehty ylimääräisistä täkeistä ja tyynyistä, jotka on päällystetty valtion virallisella päiväpeitolla.



Kuten kuvasta huomaa, on kontin sisäseinät paneloitu kodikkuuden lisäämiseksi. Lattialla on muovimatto. Viihtyisyyttä lisää myös ilmastointi, joka varsinkin nyt kesällä on ihan must.

"Kaksioni" toisella reunalla on sitten makuusoppi. Ruma ruskea matto on firman tarjoama, sängyn edessä oleva valkoinen edellisen asukkaan hankkima ja minulle perinnöksi jättämä. Samaa perua ovat myös valkoinen päiväpeitto, julisteet ja varsinkin poikakalenteri. :) Julisteet kyllä sopivat minun makuuni kuin nenä päähän. Cosmon kalenterin pojat ovat vähän liian nuoria minun makuuni. ;)



Olen minä hankkinut itsekin pari "sisustuselementtiä". Ensimmäinen hankintani oli jo ensimmäisessä kuvassa vilahtava sotilas (joka muuten osaa marssia). Alla hänestä parempi kuva. Toinen hankintani on nallekarhu, joka istuu nykyään sängyllä. Kuva on otettu aikaa ennen nallekarhua.



Jos minulla olisi kämppis, olisi körmyni "olohuonereuna" peilikuva makkaripuolesta ja se olisi kämppikseni valtakuntaa. Osa miehistä elelee niin. Naisilla on enemmän jaettuja kontteja.

Toinen asumismalli on morehouse, joka on vähän merikonttia isompi siirrettävä metallitalo. Koska vastakkaisen sukupuolen majoituksiin ei saa mennä, en ole nähnyt livenä yhtään morehouse-körmyä. Kaikki suomalaiset naiset kun asuvat merikonteissa. Morehouseissa kuulemma yksi körmy on myös jaettu väliseinällä kahtia, mutta koska morehouse on suunnilleen neliskulmainen, on tuloksena kaksi pitkulaista huonetta, joilla on yhteinen pieni eteinen.

Ja miesten majoituksista vielä sen verran, että niissä suositaan kuulemma seinillä kuvia sellaisista tytöistä, joilla ei ole varaa vaatteisiin... Ja kun tähän aiheeseen päästiin: yhtä nyt lomilla olevaa taistelijaa onnistaa. Hänelle kuulemma viritellään näillä näppäimillä seinään paperirullateline, sängylle asetellaan odottamaan sisustuselementti nimeltä tekopimppi ja lahja sisältää vielä muutamia "käsityölehtiä". Ja tämä kaikki siksi, koska hän oli kehdannut väittää, ettei ole harrastanut sooloseksiä 11 vuoteen. Tervetuloa kotiin! ;)

Ei kommentteja: