perjantai 4. heinäkuuta 2008

Lomahaaveilua

Viikolla lähti taas monta kaveria palvelusvapaille (niin meillähän EI ole lomia) ja itselläkin oli sitten mielessä siviili vähän normaalia enemmän. Päätinpä sitten listailla vähän asioita, joita on eniten ikävä siviilistä, ja miten ne kompensoituvat täällä.

Vaihtelu vaatetuksessa
Täällä ei tosin tarvitse kuluttaa aamulla aikaa siihen, että päättää, mitä laittaa päälleen. Mutta täällä ei myöskään voi ilmaista itseään ja mielentilaansa vaatetuksellaan. Ja jokainen normaali nainen kyllästyy, kun on AINA samanlaiset vaatteet päällä. Vaihtelua tuo vain, jos laittaa kauluspaidan maastopuvun takin sijaan päälle. Jee.

Hiukset voi jättää auki
Välillä vain tekee mieli hulmutella hiuksia. Hiuksia tulee pidettyä auki omassa körmyssä tai saunan jälkeen briiffarissa. Ja vapailla sitten mahdollisimman paljon. Tosin täällä on aamuisin sairaan paljon nopeammin valmis kuin Suomessa, koska ei tarvitse laittaa tukkaa ja valkata vaatteita.

Saa kokata itse
Siviilissä saa päättää mitä ja koska syö. Alussa minulle oli kova paikka, kun aamupuuron koostumus oli väärää. Nyt olen alistunut kohtalooni ja tuunaan puurosta enemmän minun makuuni sopivaa erilaisilla lisukkeilla. Tämän lisäksi joskus on suuren taiston takana jaksaa odottaa päivälliseen asti eikä sortua välipalaherkkuihin. Välillä se ei sitten onnistukaan (söin juuri muutaman Fanipalan). Onhan valmiiksi katettu pöytä kauhean kiva ja helppo juttu, mutta minä vain satun tykkäämään ruuanlaitosta.

Uimahalli
Vaikka täällä liikunnan harrastaminen onkin helppoa (lenkkipolku kulkee körmyn kulmalla ja punttikselle on ehkä 200m), ei täällä voi kuitenkaan ihan kaikkia lempilajejani harrastaa. Aamu-urheiltuakin tulisi enemmän, jos täällä olisi uimahalli. Lenkkeily on jotenkin liian rajua aamutuimaan. Pitää sitten lomilla urheilut suorittaa vesiliikuntapainotteisesti.

Voi mennä minne vaan eikä ketään kiinnosta
Vaikka Suomessa ihmisiä ahdistaa, kun kaikkialla on kameroita ja isoveli valvoo plussakortin käyttötottumuksia, niin se on pientä tähän verrattuna. Täällä aikuiset ihmiset "kysyvät isiltä luvan" lähteä kaupoille. :)

Aamuun asti tumuttelu
Täällä on juhlia ja messissä tulee istuttua. Mutta illat loppuvat aina kovin lyhyeen. Toisaalta on hiton hyvä, että on pakko ainakin lopettaa juominen ajoissa (nukkumaanhan ei kukaan pakota menemään). Eipähän ole aamulla kaameeta kapulaa. Mutta katselin tuossa naamakirjasta kavereiden festarikuvia ja tuli vähän haikea olo. Onhan se kiva varsinkin kesällä katsella auringonnousua samoilla silmillä luovassa olotilassa.

SEKSI
Tarvitseeko tätä edes perustella? Ja joo, kai sitä täällä VOISI tehdä - mutta se olisi sosiaaliselta kannalta aika tyhmää (piirit on pienet) eikä se ole sitäpaitsi sallittua (ja minä olen kiltti tyttö).

Mutta on täällä silti kiva olla. Ja kun palaa lomilta, niin tuntuu, että muut ovat tehneet poissaollessani kaikkea tosi kivaa ja elämyksellistä ja itse on missannut kaiken. Onhan sitä vapaitakin kiva viettää, mutta kotiin on aina ihana palata!

Ei kommentteja: